Tuesday 26 February 2008

Skolen

På søndag var vi på skolen for å besøke jentene. Det var veldig hyggelig å se dem igjen.Melida trives kjempegodt i sin klasse og gjør en veldig god innsats. Selv om hun fremdeles henger litt etter de andre, så sier lærerne at hun gjør det veldig bra. De er imponert over henne!

Meresiana syns det er veldig vanskelig på skolen. Hun klarer ikke å henge med og forstår ikke hva lærerne sier. Det meste av undervisningen går på engelsk, så for Mere som såvidt er blitt vant med å snakke Swahili, er det en vanskelig overgang.
Vi lurer også på om hun kan ha spesielle lærevansker, muligens dysleksi.
Mere har en ung, kvinnelig lærer ved navn Immacurate. Immacurate er glad i Mere og veldig opptatt av å finne ut hvor problemene ligger og måter å hjelpe henne på. Hun har nå tilbudt seg å ha spesialundervisning for Mere etter skoletid, og skal begynne med det i mars.


Forrige lørdag var skolen på studietur til Dar es Salaam hvor de besøkte Coca Cola-fabrikken og Celtel (en av de største mobilnettverkleverandørene). De syns selvfølgelig det var kjempegøy, og alle fikk drikke Coca Cola og det var stor stas!Jentene hadde mye å fortelle om når den første Colaen ble laget osv.

Neste lørdag håper vi at jentene kan komme en tur hjem. Mama og Baba skal på tur til Kigoma (hjemlandsbyen) og vil gjerne ha en dag hjemme med jentene før de drar.

No comments: